Na špíz: 60 dkg vepřové kýty, 8 žampiónů, 2 špekáčky, 2 stroužky česneku, 1/2 feferonka, 2 lžíce oleje,
Na salát: 150 dkg rajčat, 1/2 svazek jarní cibulky, 2 lžíce octa, 1/2 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
www.tacos.cz Vepřové plátky nakrájíme na proužky, špekáčky na silnější kolečka. Očištěné a omyté žampióny nakrájíme na plátky. Na grilovací jehlu potřenou olejem pak střídavě napichujeme nakrájené maso, houby a kolečka špekáčků. Oloupaný česnek a očištěnou feferonku pokrájíme nadrobno. Na oleji krátce podusíme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě teplou směsí potřeme špízy. Při grilování maso občas obrátíme.