4 porce: 30 dkg vepřových jater, 30 dkg vepřové kýty, 1
/2 vejce, 3 lžičky škrobové moučky, 10 dkg pórku, 10 dkg kapie, 10 dkg cibule, 6 žampiónů,
15 dkg spařených sloupnutých mandlí, česnek,
15 lžic sójové omáčky, glutasol,
15 lžic desertního vína, olej, 4 feferonky, vývar z masoxu, sůl,
Červený olej: 1/2 dl stolního oleje, 1/2 lžičky chilli
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěná játra a kýtu nakrájíme zvlášť na plátky. Játra promícháme se škrobem, kýtu s vejcem, škrobem a špetkou soli. Necháme odležet. Pórek, žampióny, cibuli a kapii očistíme a nakrájíme na kostičky, česnek na plátky. V rozpáleném oleji opečeme vepřové plátky, scedíme je a necháme okapat. Játra orestujeme na druhé pánvi. Do propečených jater přidáme připravenou zeleninu a pražené mandle, směs prohřejeme a přidáme vepřové maso. Vše podusíme, zalijeme zálivkou ze sójové omáčky, glutasolu, vína, škrobové moučky a vývaru. Ještě chvíli podusíme a zakapeme červeným olejem.
www.tacos.cz Červený olej si připravíme tak, že na pánvi rozehřejeme stolní olej, vmícháme do něj červené chilli papričky a krátce je osmahneme, až olej dostane načervenalou barvu a ostrou příchuť. Červený olej si můžeme připravit do zásoby. Nekazí se.