Letní večeře s rajčaty a vejci
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 6 rajčat, 4 vejce uvařená natvrdo, 1/2 středně velká salátová okurka, tvrdý sýr, mletý pepř, 1/2 lžička octa, trochu soli, 1/2 lžička moučkového cukru, 1/2 lžíce oleje, zelená petrželka nebo pažitka, kopr či mladá cibulová nať
zkopírováno z http://www.tacos.cz Vejce uvaříme natvrdo, oloupaná a vychladlá nakrájíme na plátky. Stejně nakrájíme rajčata a okurku (buď jen opranou, nebo oloupanou). Vše navrstvíme postupně do mísy, prolijeme sladkokyselou zálivkou s olejem. K tomu podáváme tmavý chléb. Na talíři si každý podle své chuti posype pokrm sýrem a zelenou natí. Kdo rád, může přímo místo octové zálivky prolít pokrm biokysem ochuceným podle chuti.