Kuře na paprice podle Romana Pauluse
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 kuřecí stehna, celý pepř, bobkový list, 1/2 cibule, 150 dkg červených paprik, 10 dkg šalotky, 2 dkg česneku, 1/2 dl suchého zelí, 15 dl slepičího vývaru, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z vody a kuřecích kostí si založíme várku, lehce osolíme a přidáme celý pepř, bobkový list a cibuli. Přivedeme k varu a vložíme vykostěná kuřecí stehna. Vaříme do změknutí. V hrnci si rozehřejeme olivový olej, do sklovita na něm orestujeme nakrájenou šalotku a přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku a česnek na plátky. Podusíme, zalijeme vínem, necháme vyvařit a přilijeme vývar. Základ necháme rozvařit a poté rozmixujeme, popřípadě přecedíme. Nakonec omáčku svaříme na potřebnou konzistenci, není třeba ji nijak zahušťovat. Před podáváním můžeme zjemnit smetanou.