cpt. Cook
 

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč Waldorf

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg modrých hroznů, 1/2 lžíce čirého medu, 32 dkg hotového rozváleného lístkového těsta, 115 dkg modrého plísňového sýra, 215 dkg ricotty, 10 g estragonu, 4 dkg vlašských ořechů, 1/2  jablko, 1/2 stonek řapíkatého celeru, 1/2  citrónu na šťávu, několik snítek řeřichy
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 200 °C (s ventilátorem 180 °C, plynovou na stupeň 6). Vyložte plech pečicím papírem a přidejte hrozny. Pokapejte je medem a posypte trochou soli. Pečte 15 minut nebo dokud hrozny nezačnou měknout a praskat. Vyjměte je a dejte stranou, aby vychladly.

www.tacos.cz Zvyšte teplotu trouby na 220 °C (ventilátor 200 °C, plyn 7). Rozviňte rozválený plát těsta na plech (nechte ho na papíře) a po celém okraji nařízněte 1cm okraj. Vnitřek důkladně je propíchejte vidličkou. Pečte 15 minut, dokud se těsto nenafoukne a nezezlátne. Jemně přitlačte propíchnutý střed, aby se zploštil.

www.tacos.cz Rozdrobte modrý sýr a polovinu dejte stranou. Druhou polovinu smíchejte s ricottou a nasekaným estragonem. Podle chuti dochuťte. Opatrně rozetřete sýrovou směs uvnitř koláče. Navrch dejte hroznové víno (šťávu z pečení si odložte - můžete ji použít třeba do salátu), zbývající modrý sýr a vlašské ořechy. Vraťte na 10 minut do trouby. Mezitím jablko zbavte jádřince a nakrájejte na jemné plátky, poté nakrájejte na jemné plátky i celer, promíchejte ho s citronovou šťávou, aby nezhnědl. Jakmile je koláč upečený, přendejte ho na servírovací prkénko a rozprostřete na něj jablka, celer a snítky řeřichy.

vloženo 12.06.2022    zobrazeno 628x    verze pro tisk

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)