zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte jarní cibulku, nakrájejte ji na kolečka a restujte na pánvi s olivovým olejem. Přidejte mrkev nakrájenou na proužky julienne, ponechejte ji chvíli ochucovat, poté ji vypněte a nechte vychladnout. Očistěte čekanku, salát, mangold a špenát; důkladně je propláchněte a osušte. Nakrájejte zeleninu na pravidelné proužky a přeneste do velké mísy. Přidejte a promíchejte nejprve obě prosáté mouky, pak strouhanku, lehce rozšlehaná vejce, mléko, strouhaný parmezán, vybraný polozralý sýr nakrájený na proužky a nakonec připravenou restovanou cibuli a mrkev. Dochutíme solí a vše dobře promícháme.
www.tacos.cz Přeneste směs do pekáče o velikosti 20x28 cm vyloženého papírem na pečení; vyrovnejte povrch spodní stranou lžíce, rozetřete na povrchu vločky másla a pečte v předehřáté troubě na 190 °C asi 45 minut, nebo dokud koláč nezačne mírně hnědnout. Vyjměte ho z trouby a před nakrájením na čtverce dejte několik minut odpočívat. Pokud chcete, můžete při podávání přidat rajčatovou omáčku s bazalkou, podávanou samostatně.