Pâté en croûte de foies de volaille au porto recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Na prudkém ohni rozehřejte máslo a opečte na něm po obou stranách očištěná kuřecí játra, aby zůstala uvnitř růžová. Osolte, vyjměte a dejte stranou. Jakmile vychladnou, nakrájejte je na kousky. Na stejné pánvi za stálého míchání asi minutu opékejte omyté, osušené a nakrájené houby. Dochuťte je solí. Vyjměte nádivku z lednice a opatrně ji rukou promíchejte s kuřecími játry, houbami a nasekanou šalotkou. Přidejte rozšlehané vejce a smetanu ke šlehání. Podle chuti přidejte ještě soli. Předehřejte troubu na 150 °C (plyn na stupeň 5). Paštikovou terinu vyložte lístkovým těstem, naplňte ji náplní, pevně uzavřete poslední vrstvou těsta, potřete žloutkem a pečte asi 1 hodinu a půl.