cpt. Cook
 

Focaccia s červenou cibulí a tymiánem

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s liškami a pecorinem
(Torta al pecorino con finferli e nocciole profumato al timo)

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč s tuňákem a rajčaty
(Thon et tomates tarte)

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Koláč z kuřecích jater s portským

Pâté en croûte de foies de volaille au porto

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:  150 dkg lístkového těsta, 415 dkg kuřecích prsíček, 40 dkg vepřového bůčku, 115 dkg kuřecích jater, 115 dkg žampiónů, 4 lžíce šlehačky, 2  šalotky, 1/2  vejce, 2 sklenky portského vína, 1/2 lžíce másla, 10 g soli, mletý pepř, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Den předem pomelte bůček na hrubém mlýnku, nebo zpracujte nožem na hašé. Kuřecí prsa nakrájejte na asi půlcentimetrové kostky. Maso vložte do mísy s většinou soli, špetkou cukru a portským vínem. Smíchejte a přikryjte potravinovou fólií. Odložte na 24 hodin do chladničky.

www.tacos.cz Na prudkém ohni rozehřejte máslo a opečte na něm po obou stranách očištěná kuřecí játra, aby zůstala uvnitř růžová. Osolte, vyjměte a dejte stranou. Jakmile vychladnou, nakrájejte je na kousky. Na stejné pánvi za stálého míchání asi minutu opékejte omyté, osušené a nakrájené houby. Dochuťte je solí. Vyjměte nádivku z lednice a opatrně ji rukou promíchejte s kuřecími játry, houbami a nasekanou šalotkou. Přidejte rozšlehané vejce a smetanu ke šlehání. Podle chuti přidejte ještě soli. Předehřejte troubu na 150 °C (plyn na stupeň 5). Paštikovou terinu vyložte lístkovým těstem, naplňte ji náplní, pevně uzavřete poslední vrstvou těsta, potřete žloutkem a pečte asi 1 hodinu a půl.

vloženo 09.12.2021    zobrazeno 644x    verze pro tisk