cpt. Cook
 

Focaccia s ořechy

Hruškový koláč s ořechy a modrým sýrem

Chřestový koláč se šunkou

Chřestový závin s holandskou omáčkou

Jablečná pizza se šunkou

Jablečný tatin s camembertem
(Tatin aux pommes et au camembert)

Jalapeño-cheddar scones
(Koláčky s jalapeño a čedarem)

Jarní chřestový koláč
(Sfogliata sapor primavera)

Koláč mimolette se sušenými rajčaty

Koláč s brie, hořčicí, šunkou a bramborem
(Tarte au brie, moutarde, jambon et pommes de terre)

Koláč s chřestem a parmezánem

Koláč s rajčaty, za'atar humusem a harissou

Koláč se sýrovým krémem

Koláč se špenátem a sýrem Brie

Koláč se žampiony a se sýrem

Koláč Waldorf

Koláč z kuřecích jater s portským
(Pâté en croûte de foies de volaille au porto)

Koláč z listové zeleniny se sýrem
(Torta di verdure e formaggi)

Koláčky s kozím sýrem a cuketou
(Cakes chevre et courgette)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Křehké těsto na slané koláče

recept ze stránek www.tacos.cz
1 dávka:  215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 1/2  vejce, 2 lžíce vody, 1/2 lžička citrónové šťávy, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na vál prosejeme mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené vychlazené máslo. Vše pomocí prstů zpracujeme na hrubou drobenku. Přidáme vejce, citronovou šťávu a studenou vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme vodu tak, aby těsto bylo pružné, nikoliv však lepivé. Vytvarujeme do koule, zabalíme do mikrotenové folie a dáme do lednice na 30 minut.

www.tacos.cz Odpočaté těsto později rozválíme a přes váleček přeneseme do kulaté koláčové formy (ze 1/4 kg mouky jeden koláč o průměru 28 cm). Zarovnáme okraje a dno propícháme na několika místech vidličkou. Pečeme zasypané nejrůznějšími ingrediencemi asi půl hodiny v troubě předehřáté na 180 °C.

vloženo 04.12.2010    zobrazeno 8131x    verze pro tisk