zkopírováno z http://www.tacos.cz Oloupané a zdřevnatělých částí zbavené kedlubny nastrouháme na okurkovém struhadle nebo nakrájíme na tenké nudličky. Na kostičky nakrájenou cibuli osmažíme na tuku nebo na sádle, můžeme použít i půl rostlinného tuku a půl sádla, na to vložíme nastrouhané nebo nakrájené kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme drceným kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Potom je trochu přisladíme, podle potřeby osolíme a okyselíme. Kedlubnové zelí je vhodné ke všem pečeným masům stejně jako k bramborovým knedlíkům s cibulkou. Použijeme je všude tam, kam bychom dali bílé zelí.
www.tacos.cz V zimním období, kdy nejsou obyčejné kedlubny na trhu nebo jsou cenově příliš nevýhodné, využíváme gigantů, velkých kedluben, které jsou nejvhodnější k přípravě kedlubnového zelí. Je to druh zeleniny velmi dobře uskladnitelný, takže nemusíme spotřebovat celou bulvu najednou.