cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Jarní krokety

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  

Těsto:: 215 dkg hladké mouky, 2  vejce, 1/2 l vody, sůl,

Náplň: 215 dkg libového vepřového masa, 115 dkg krevet oloupaných čerstvých nebo konzervovaných, 1/2  cibule, 1/2 snítka celerové natě, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžíce moučkového cukru, sůl, olej na smažení

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z uvedených součástí vypracujeme těsto jako na lívance. 15 minut je necháme odpočívat. Snítku celeru a oloupanou cibuli nadrobno usekáme. Maso a krevety rovněž nadrobno usekáme a 1 minutu na nevelkém množství oleje osmažíme. Pak přidáme sójové klíčky, celer a cibuli a za stálého míchání 3 minuty smažíme. Přidáme cukr, sójovou omáčku, osolíme a náplň dobře promícháme.

www.tacos.cz Z hotového těsta usmažíme tenké placičky. Na každou položíme trošku náplně. Kraje složíme do středu a stočíme. Konec slepíme troškou mouky rozmíchané ve vodě. Krokety jemně vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme do růžova. Hotové necháme okapat.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2321x    verze pro tisk

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)