cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čína   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Čínské houstičky vařené v páře

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  30 dkg hladké mouky, 2 lžíce vepřového sádla škvařeného nebo rostlinného másla, 2 lžíce moučkového cukru, 1/2 lžička bílého vinného octa, 1.3 dl vody, 2 dkg kvasnic, 1/2 lžíce sezamového oleje,

Náplň: 215 dkg fazolové kaše, 4 lžíce moučkového cukru, 3 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžička sezamového oleje

zkopírováno z http://www.tacos.cz Mouku prosejeme, smícháme s cukrem a kvasnicemi, přidáme sádlo nebo tuk a vše ostrým nožem rozsekáme. Přidáme vodu smíchanou s octem a sezamovým olejem. Zaděláme tak, aby vzniklo pružné těsto. Přikryjeme a dáme na 30 minut do tepla kynout.

www.tacos.cz Všechny části náplně spojíme a pečlivě smícháme. Hotové těsto rozdělíme na stejné díly (4 na porci). Z nich vytvoříme nejprve kuličky a ty pak rozválíme na placičky asi 8 cm v průměru. Na každou položíme porci náplně. Kraje spojíme v jednom bodě a pečlivě slepíme. Vytvoříme kuličky. Hotové kuličky potřené sezamovým olejem vkládáme slepenou částí dolů do nádoby, kde se budou vařit v páře. Vaříme 20 minut. Podáváme horké. Můžeme připravit i bez náplně.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3014x    verze pro tisk

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)