cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Empanadillas s mletým masem

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce olivového oleje, 1/2  červená cibule, 2 stroužky česneku, 40 dkg rajčat (i z konzervy), 30 dkg hovězího mletého masa, 1/2 lžíce rozinek, 15 dkg oliv, 1/2  vejce, kmín, dobromysl, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Cibuli a česnek nadrobno nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm lehce česnek a cibuli, přidáme mleté hovězí a dosmahneme s kmínem a oreganem. Přidáme rozinky, oloupaná a nakrájená rajčata a podusíme 10 minut. Nakonec vmíchíme na půlky nakrájené zelené olivy, vejce natvrdo nasekané na kousky, osolíme, opepříme a podusíme ještě 5 minut. Získáme oblíbenou jihoamerickou náplň.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

vloženo 31.08.2008    zobrazeno 3015x    verze pro tisk

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)