餃子 recept ze stránek www.tacos.cz
na těsto: 315 dkg hladké mouky dvojnulky, 1/2 dl horké vody, sůl,
náplň: 150 dkg mletého vepřového masa, 1/2 hlávky zelí, 2 jarní cibulky, 2 stroužky česneku, 15 dkg čerstvého zázvoru, 1/2 lžíce sójové omáčky,
na omáčku: 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky rýžového octa, 1/2 lžička chilli oleje (volitelně), rostlinný olej na smažení
www.tacos.cz Z těsta uhněťte bochánek, nakrájejte ho na malé kousky, cca 8 na porci a přikryjte ubrouskem. Z těsta vytvarujte kuličky a válečkem je zploštěte tak, aby vznikly tenké kotouče o průměru asi 8 cm. Každý kotouč naplňte 1 lžičkou náplně, navlhčete okraj těsta vlhkými prsty, přeložte ho napůl a uzavřete. Omáčku připravíte smícháním rýžového octa, sójové omáčky a chilli oleje v misce a promícháním.
www.tacos.cz Rozehřejte na pánvi trochu oleje a taštičky smažte 3-4 minuty, dokud jejich základ nezíská zlatavou barvu. Do pánve nalijte půl šálku vody, přiklopte a dovařte další 3-4 minuty, dokud se voda zcela nevstřebá. Odstraňte pokličku a smažte na mírném ohni další 2 minuty. Vypněte oheň a podávejte horké s předem připravenou omáčkou.