cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Španělsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Empanadillas s pečárkami

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg lístkového těsta, 2 lžíce másla, 115 dkg žampiónů, 1/2  vejce, citrónová šťáva, 20 dkg tvarohového sýra, 1/2 lžíce zelené petrželky, sůl, mletý pepř, 1/2  žloutek
zkopírováno z http://www.tacos.cz Houby (lesní pečárky či žampiony) nakrájíme. V kastrolu rozehřejeme máslo a na něm je podusíme, nakonec zakápneme citronovou šťávou. Pak promícháme s čerstvým tvarohovým sýrem, petrželkou a rozšlehaným vajíčkem.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Listové těsto rozválíme na placku a z ní vykrojíme kolečka o průměru zhruba 10 cm, asi po 3 na porci. Doprostřed každého kolečka dáme přiměřené množství náplně, těsto přehneme a okraje stiskneme k sobě. Taštičky přendáme na plech pokrytý pečicím papírem, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut.

vloženo 31.08.2008    zobrazeno 2002x    verze pro tisk

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Choux s červenou řepou a sezamem
(Choux à la betterave et au sésame)

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)