Choux à la betterave et au sésame recept ze stránek www.tacos.cz
náplň: 22 dkg pečené či vařené červené řepy, 6 dkg tahini, 6 dkg měkkého tvarohu, 1/2 citrónu na šťávu, 1/2 špetka dobromysli, 1/2 lžíce aceta balsamica
www.tacos.cz Naplňte cukrářský sáček s obyčejnou špičkou a na plechy vyložené pečicím papírem pokládejte bochánky o průměru 4 cm, přičemž mezi nimi nechte mezeru 3 až 4 cm. Mírně navlhčeným prstem začistěte každý z nich tak, aby se dobře zakulatil. Snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte 20 minut. Poté, aniž byste otevřeli dvířka, přepněte troubu do režimu s ventilátorem a pečte ještě 20 minut stále při teplotě 160 °C. Na konci pečení vyjměte choux a nechte je vychladnout na mřížce. Před krájením a plněním počkejte, až vychladnou.
www.tacos.cz Smíchejte ingredience na krém z rozmixované červené řepy se špetkou soli. Naplňte cukrářský sáček s 1 cm špičkou a nechte vychladnout.
www.tacos.cz Na spodku každého choux udělejte malý otvor a naplňte ho krémem z červené řepy. Při plnění ho držte v dlani, poznáte pak, kdy nabobtnal a je plný. Podávejte chlazené.