cpt. Cook
 

Bramborové pirožky

Bramborové tašky plněné zeleninou

Bramborové tašky s tvarohem

Bramborové taštičky plněné zelím

Bramborový závin

Bylinkové zelené taštičky

Čínské houstičky vařené v páře

Empanada s tuňákem
(Empanada de atún)

Empanadas

Empanadillas s ančovičkami

Empanadillas s mletým masem

Empanadillas s pečárkami

Empanadillas s tuňákem

Empanadillas se sardinkami

Gjóza
(餃子)

Chilli & kukuřičná quesadilla

Chilské empanadas

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Choux s červenou řepou a sezamem

Choux à la betterave et au sésame

recept ze stránek www.tacos.cz
40 kusů:  1.3 dl mléka, 1.2 dl vody, 14 dkg prosáté hladké mouky, 15 g moučkového cukru, 2 g jemné soli, 11/2 dkg másla, 20 dkg vejce, 2 lžíce sezamových semínek,

náplň: 22 dkg pečené či vařené červené řepy, 6 dkg tahini, 6 dkg měkkého tvarohu, 1/2  citrónu na šťávu, 1/2 špetka dobromysli, 1/2 lžíce aceta balsamica

zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 230 °C bez ventilátoru. Vejce rozbijte, rozšlehejte a odvažte gramáž přesně podle zadání, je to nezbytné pro úspěch receptu. Mléko, vodu, cukr a sůl nalijte do hrnce. Přidejte máslo nakrájené na kostičky. Přiveďte k varu a míchejte, aby se máslo rozpustilo. Přestaňte vařit a nasypte do hrnce všechnu mouku najednou. Intenzivně míchejte stěrkou nebo dřevěnou vařečkou, dokud směs nevytvoří hladkou pastu. Vraťte hrnec na mírný oheň a nechte těsto asi 1 minutu odpalovat, přičemž ho stále míchejte, aby se část tekutiny ještě odpařila. Těsto by mělo být vytvořit velmi hladkou kouli. Tu vložte do mísy. Vejce přidejte postupně načtyřikrát: mezi jednotlivými přidáními důrazně promíchejte, aby bylo homogenní. Sezamová semínka můžet přidat do směsi nebo jimi posypat těsto až před pečením.

www.tacos.cz Naplňte cukrářský sáček s obyčejnou špičkou a na plechy vyložené pečicím papírem pokládejte bochánky o průměru 4 cm, přičemž mezi nimi nechte mezeru 3 až 4 cm. Mírně navlhčeným prstem začistěte každý z nich tak, aby se dobře zakulatil. Snižte teplotu trouby na 160 °C a pečte 20 minut. Poté, aniž byste otevřeli dvířka, přepněte troubu do režimu s ventilátorem a pečte ještě 20 minut stále při teplotě 160 °C. Na konci pečení vyjměte choux a nechte je vychladnout na mřížce. Před krájením a plněním počkejte, až vychladnou.

www.tacos.cz Smíchejte ingredience na krém z rozmixované červené řepy se špetkou soli. Naplňte cukrářský sáček s 1 cm špičkou a nechte vychladnout.

www.tacos.cz Na spodku každého choux udělejte malý otvor a naplňte ho krémem z červené řepy. Při plnění ho držte v dlani, poznáte pak, kdy nabobtnal a je plný. Podávejte chlazené.

vloženo 29.01.2022    zobrazeno 514x    verze pro tisk

Jarní krokety

Jarní závitky
(Čchun-ťüe)