cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře

Dopiaza z kuřete

Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou

Dušená drůbež na zelenině a cibulce

Dušená směs kuřecího a vepřového masa

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušené kuře s bílou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kuře, 1/2 dl oleje, 15 cl másla, 10 g soli, 1.15 g mletého pepře, 15 dkg citrónu, 2.15 dkg hladké mouky, 1/2 dl smetany (volitelně)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Celé kuře posolíme zevnitř a zvenku, necháme odležet jednu hodinu. Potom kuře osmažíme v oleji po všech stranách a přidáme horkou vodou (podle potřeby do výšky 1/3 kuřete). Přidáme citrónovou šťávu, špetku soli a dusíme na mírném ohni do změknutí masa. Hotové kuře vyjmeme a vzniklý vývar zahustíme zapraženou moukou na másle. Vaříme 10 minut a dochutíme pepřem (podle přání můžeme na poslední chvíli přidat do omáčky smetanu). Dušené kuře podáváme s omáčkou, pečenými brambory, dušenou mrkví a nebo jinou přílohou.
vloženo 26.06.2007    zobrazeno 2661x    verze pro tisk