cpt. Cook
 

Almendrada

Aromatické kuře na studeno

Avset - plněný chléb

Bosaka

Bozartma z kuřete

Bylinkové kuřecí soté

Cejlonské kuře na karí

Celestýnské kuře
(Poulet célestine)

Čahohbili (kavkazská specialita)

Čachohbili z kuřete

Čachochbilli z kuřete

Čerkézské kuře
(Cerkez tavugu)

Česnekové kuře

Česnekové kuře se sýrem a šlehačkou

Ďábelské kuře

Dopiaza z kuřete

Drůbeží špíz s ořechovou omáčkou

Bulharsko   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dušená drůbež na zelenině a cibulce

recept ze stránek www.tacos.cz
1 porce:  12 dkg kuřete nebo krůty, 2 dkg oleje, 215 dkg cibule, 4 g hladké mouky, 15 dkg rajčat, 3 g pálivé papriky, 0.2 g mletého pepře, 15 g zelené petrželky, 0.1/2 g bobkového listu, 1/2 g mleté papriky, 2 g soli, 10 g vína, 0.2 g saturejky (čubrice)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné a omyté kuře nakrájíme na jednotlivé porce, které lehce osmažíme v horkém tuku. Do stejného tuku přidáme nakrájenou cibuli na plátky s trochou vody a soli. Dusíme, dokud zelenina nezměkne. Potom přidáme část rajčat, mletou papriku a vše rozmícháme v horké vodě. Přidáme maso a vaříme do poloměkka. Později přidáme mouku rozmíchanou ve vodě, víno, pálivou papriku a ostatní rajčata. Jídlo zapečeme do úplného změknutí a ozdobíme petrželkou.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2337x    verze pro tisk

Dušená směs kuřecího a vepřového masa

Dušené kuře s bílou omáčkou