cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
6 porcí:   polovina husích drůbků, 3 l vody, 10 dkg kořenové zeleniny, 3 dkg cibule, 10 dkg másla, 8 dkg hladké mouky, 1/4 l smetany, 1/2  žloutek, 2 g celého pepře, 2 g muškátového květu, sůl, zelená petrželka,

Na knedlíčky:: 115 dkg husích jater, 1/2 dkg česneku, 1/2 špetka majoránky, 1/2 g mletého pepře, 1/2 dl mléka, 3 dkg másla, 1/2  vejce, 10 dkg strouhanky, sůl

zkopírováno z http://www.tacos.cz Dobře očištěné drůbky vaříme za mírného varu v osolené vodě s cibulí a celým pepřem. Zvlášť si v malé nádobě uvaříme zeleninu nakrájenou na kostičky. Z poloviny másla uděláme světlou jíšku, přidáme květ a zalijeme vývarem z vařených drůbků a uvařené zeleniny, dobře rozšleháme a necháme asi půl hodiny provařit. Ke konci vaření přidáme polovinu sladké smetany, ještě povaříme a polévku přecedíme přes jemné síto. Jako vložku dáme do polévky vařené drůbky nasekané na úhledné kousky, vařenou zeleninu a játrové knedlíčky, které uvaříme v propasírované polévce. Nakonec polévku dochutíme. Smetanu, žloutek a máslo nejprve rozšleháme v kotlíku a pak vlijeme za stálého míchání do polévky, kterou již nevaříme.

www.tacos.cz Játrové knedlíčky: husí játra nožem jemně naškrábeme a utřeme v hlubší misce s máslem, solí, pepřem, majoránkou a česnekem. Přidáme strouhanou housku navlhčenou mlékem a zpracujeme v směs, ze které děláme malé játrové knedlíčky.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3599x    verze pro tisk

Fazolková polévka s masem