cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Celerová polévka s masovými knedlíčky

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 středně velký celer, 1/2 lžíce másla, 1.15 lžíce hladké mouky, 1/2 šálku mléka, 2  žloutky, sůl, vývar, zelená petrželka,

Na knedlíčky: 215 dkg předního hovězího (bez šlach), 1/2  rohlík, 2  bílky, 1/2 lžička másla, 1/2 malé cibule, strouhanka, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a osolíme. Přidáme nahrubo ustrouhaný celer a vaříme asi 20 minut. Pak polévku mixujeme nebo prolisujeme. Znovu ji přivedeme do varu, zavaříme knedlíčky a vaříme je 8 minut.

www.tacos.cz Příprava knedlíčků: Na másle osmahneme do sklovita drobně pokrájenou cibuli, přidáme petrželku a odstavíme z ohně. Maso na strojku dvakrát umeleme a protlačíme i navlhčenou vymačkanou žemli. Přidáme osmaženou cibuli s petrželí, sůl, pepř a ušlehané bílky. Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme malé knedlíčky.

www.tacos.cz Polévku s uvařenými knedlíčky odstavíme z ohně, přilijeme v mléce rozkvedlané žloutky a přidáme čerstvě usekanou celerovou nať nebo petrželku.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2629x    verze pro tisk

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem