cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bramborová polévka - játrová

recept ze stránek www.tacos.cz
15 porcí:  3 dkg másla, 8 dkg kořenové zeleniny, 2 dkg cibule, 15 dkg vepřových jater, 215 dkg brambor, 4 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, 1/2 dkg sušených hub nebo 20x více čerstvých hub, sůl, mletý pepř, zelená petrželka, 1/8 l mléka, 1/2  žloutek, 1.15 l vody
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na kastrol dáme máslo, zeleninu, cibuli. Na plátky nakrájená játra podusíme a pak na strojku umeleme s uvařenými oloupanými brambory. Vše dáme do vody, zahustíme jíškou a necháme dobře povařit. Suché houby uvaříme v mléce, na másle udusíme (čerstvé dusíme jen na másle) a v polévce povaříme. Před podáním přidáme v mléce rozmíchaný žloutek, sůl, pepř, zelenou petržel.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2517x    verze pro tisk

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

Dršťková polévka

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem