Dršťková polévka se zeleninou
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 3/4 kg drštěk, 3 lžíce kořenové zeleniny, 2 lžíce másla, 2.15 lžíce hladké mouky, mletý pepř, mletý zázvor, 1/2 stroužek česneku, sůl, majoránka, zelená petrželka, vývar (z kostí)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Dršťky dobře oškrábeme a v několikrát vyměněné vodě vypereme. Dáme je vařit do studené vody a po půl hodině varu vodu vyměníme za další studenou vodu. Vaříme je do poloměkka, přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dovaříme. Z másla a mouky uděláme žlutší jíšku, zalijeme vývarem z drštěk, přidáme se solí utřený česnek, na tenké nudličky nakrájené dršťky a povaříme asi 15 minut. Nakonec přidáme majoránku. K polévce podáváme slané rohlíky.