cpt. Cook
 

Boršč

Boršč

Boršč (ruská a polská polévka)

Boršč (ruská polévka z červené řepy)

Bouillabaisse (francouzská rybářská polévka)

Bramborová polévka - játrová

Bujabéza

Celerová polévka s masovými knedlíčky

Čichirtma - polévka ze skopového

Čichirtma po gruzínsku

Čínská nudlová polévka

Čínská polévka s tykví

Čínská slepičí polévka s nudlemi

Čínská zelná polévka s vepřovým masem

Dietní polévka z kuřete

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Dršťková polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3/4 kg drštěk, 1/2  cibule, 1/2 lžíce vepřového sádla, 1.15 lžíce hladké mouky, mletá paprika, mletý pepř, kmín, 1/2 stroužek česneku, majoránka, sůl, 1.15 l vývaru (z kostí)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěné dršťky vypereme v několikrát vyměněné vodě, přistavíme ve studené vodě a uvedeme do varu. Asi po 15 minutách vodu slijeme a nahradíme čerstvou studenou vodou. Po dalších 15 minutách tuto vodu opět slijeme. Pak dáme další vodu a přidáme polovinu cibule a sůl. Nemáme-li vývar z kostí, vaříme větší množství kostí současně s dršťkami. Dršťky změknou za 2 a 1/2 až 3 hodiny. Na sádle zpěníme druhou polovinu cibule, přidáme mouku a uděláme žlutší jíšku. Zalijeme ji vývarem z drštěk a kostí a vymícháme do hladka. Přidáme kmín, pepř, utřený česnek se solí a vaříme 1/2 hodiny. Pak přidáme na jemné nudličky pokrájené dršťky a vaříme dalších 15 minut. Polévku musíme ode dna občas zamíchat, aby se nepřipálila. Nakonec přidáme majoránku. Podáváme se slanými rohlíky.

www.tacos.cz Poznámka: Dršťkové polévky vaříme vždy větší množství, protože je i ohřívaná velmi chutná. Chceme-li použít k vaření drštěk tlakového hrnce, tedy až po dvojím slití vody. Pach z drštěk by zůstal ve vývaru.

vloženo 01.01.2007    zobrazeno 3538x    verze pro tisk

Dršťková polévka se zeleninou

Drůběží polévka à la Hubertus

Drůbková zadělávaná s játrovými knedlíčky

Fazolková polévka s masem