Drůbeží polévka se sýrovými knedlíčky
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1.2
15 l vývaru,
15 dkg kořenové zeleniny, sůl, 1
/2 špetka muškátového květu, zelená petrželka,
Knedlíčky: 4 dkg rýže, 1/4 l mléka, 3 dkg másla, 1/2 žloutek, sůl, mletý pepř, 3 dkg tvrdého sýra, strouhanka, rostlinný olej na smažení
zkopírováno z http://www.tacos.cz Do procezeného vývaru z drůbků, slepice nebo kuřete přidáme očištěnou, jemně rozsekanou zeleninu, sůl, špetku květu a před podáním rozsekanou petrželku. Rýži rozvaříme v osoleném mléce hodně doměkka. Přidáme máslo, žloutek, sůl, pepř, strouhaný sýr, a je-li těsto ještě řídké, trochu strouhanky. Omočenýma rukama tvoříme menší knedlíčky, smažíme je v oleji a vkládáme je do polévky před podáním.