Acquacotta
Polévka s hříbky a rajčaty
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 1/2 řapíkatý celer, 1/2 mrkev, 1/2 cibule, 4 rajčata, 1/2 kg hřibů smrkových, olivový olej, česnek, zelená petrželka, sůl, mletý pepř, 4 vejce, pecorino
zkopírováno z http://www.tacos.cz Přípravte zeleninový vývar z řapíkatého celeru, mrkve, cibule, loupaných rajčat, vše nakrájené na kostky a povařené dvacet minut ve vodě. Očistěné hříbky se nakrájí na plátky a osmahnou na olivovém oleji s nasekaným česnekem, feferonkou a zelenou petrželkou. Potom přidejte houby do zeleninového vývaru, osolte a opepřete podle chuti, a necháte ještě chvíli povařit. Několik minut před podáváním se do polévky postupně opatrně rozbijí vejce, musí zůstat vcelku na způsob ztracených vajec. Polévka se podává v kameninové misce posypaná strouhaným sýrem pecorino.