cpt. Cook
 

Cannelloni se špenátem a ricottou
(Cannelloni con ricotta e spinaci)

Cappellini se zelenou omáčkou
(Cappellini con salsa verde)

Capunsei mantovani

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Carbonara klasické

Carbonara

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  36 dkg špaget, 115 dkg guanciale, 4  žloutky, 8 dkg pecorina romano, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Špagety vaříme ve slané vodě a mezitím v míse smícháme žloutky se strouhaným sýrem, vzniklá směs by měla být dosti hustá. Slaninu nakrájenou na kostky osmažíme dokřupava na pánvi bez oleje. Hotové špagety slejeme, přidáme do mísy a důkladně promícháme, aby se omáčka stala krémovou a těstoviny obalila. Opepříme a přidáme i vyškvařenou slaninu a podáváme s mlýnkem na pepř. K nejčastějším variantám patří nahrazení pecorina strouhaným parmazánem, přidání nasekané petrželky do směsi, nebo stroužku česneku v závěru smažení na pánev se slaninou.
vloženo 09.03.2012    zobrazeno 2350x    verze pro tisk

Carbonara šéfkuchaře
(Carbonara dello chef)

Caserecce s liškami a ragú z divočáka
(Casarecce con ragù di cinghiale e galletti)

Cavatelli s dýní a klobáskou
(Cavatelli con zucca gialla e salsiccia)

Citrónové linguine
(Linguine al limone)

Citronové těstoviny s tuňákem, rajčaty a kapary v jednom hrnci
(Lemony tuna, tomato & caper one-pot pasta)

Cizrnové lasagne s dýní
(Lasagne di ceci alla zucca)

Corona di anelletti
(Těstovinová koruna)

Česnekové lasagne s muškátovou dýní

Ditalini s cuketou
(Ditalini con le zucchine)

Domácí červené nudle

Domácí fettuccine se zeleninou

Domácí kakaové nudle

Domácí nudle

Domácí strozzapreti s vlašskými ořechy
(Strozzapreti con le noci)

Domácí zelené nudle

Dýňové těsto na lasagne