cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Bigoli con l'anitra
(Bigoli s kachní omáčkou)

Bílé lasagne se šunkou a sýrem
(Lasagne biance con prosciutto e formaggio)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini all'Amatriciana

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bucatini alla boscaiola

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  315 dkg těstovin bucatini, 150 dkg žampiónů, 30 dkg rajčatového pyré, 7 dkg slaniny, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a orestujte na troše oleje s nasekaným česnekem. Zalejte vínem a až alkohol vyprchá, přidejte rajčatové pyré a dochuťte solí a pepřem. Ztlumte plamen a duste pod pokličkou asi 15 minut. Špek nakrájejte na kostičky a nechte osmahnout s piniovými oříšky na oleji, poté přidejte téměř hotovou omáčku společně s nasekanou petrželí. Nechte spolu chvíli provařit. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě a sceďte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.
vloženo 16.07.2025    zobrazeno 8x    verze pro tisk

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Cacio e pepe pro dva