Bucatini alla boscaiola
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 315 dkg těstovin bucatini, 150 dkg žampiónů, 30 dkg rajčatového pyré, 7 dkg slaniny, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce piniových semínek, 1/2 svazek zelené petrželky, 1/2 sklenky suchého bílého vína, olivový olej, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očistěte žampiony, nakrájejte je na plátky a orestujte na troše oleje s nasekaným česnekem. Zalejte vínem a až alkohol vyprchá, přidejte rajčatové pyré a dochuťte solí a pepřem. Ztlumte plamen a duste pod pokličkou asi 15 minut. Špek nakrájejte na kostičky a nechte osmahnout s piniovými oříšky na oleji, poté přidejte téměř hotovou omáčku společně s nasekanou petrželí. Nechte spolu chvíli provařit. Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě a sceďte al dente. Promíchejte s omáčkou a podávejte.