Cappellini se zelenou omáčkou
Cappellini con salsa verde
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 44 dkg těstovin cappellini, 2 stroužky česneku, 2 lžíce bazalky, 2 lžíce zelené petrželky, 4 lžíce strouhaného parmazánu, 15.6 dkg olivového oleje, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nasekanou bazalku, petrželku, strouhaný parmezán a česnek opatrně mixujeme a při tom přiléváme do mixéru dobrý olivový olej, až získáme hustou ale tekutou omáčku. Cappellini uvaříme podle návodu výrobce v osolené vodě, musíme být opatrní, aby byly al dente, vaří se velmi rychle. Vodu z těstovin slejeme a smícháme je s připravenou omáčkou v míse před podáváním, kdyby byly příliš suché, přidáme lžíci či dvě horké vody z těstovin.