cpt. Cook
 

'Mparrettati alla Silana

„Sláma a seno“

„Žraloci“ na paprice

„Žraloci“ s klobásou

„Žraloci“ s plísňovým sýrem

Aglio, olio e peperoncino

Agnolotti v citronové omáčce s kozím sýrem

Barevné „motýlky“ s kuřecí polévkou se

Bavette s lososem
(Bavette al salmone)

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Bigoli con l'anitra

Bigoli s kachní omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2  kachna (drůbky včetně jater přijdou do omáčky, uvařená kachna se podá zvlášť),

na těstoviny: 40 dkg hladké mouky, 10 cl mléka, 2  vejce, 4 dkg měkkého másla,

do vývaru: 1/2  cibule, 1/2  mrkev, 2  řapíkaté celery, zelená petrželka, 1/2  bobkový list,

na omáčku: 6 dkg másla, 2 lžíce panenského olivového oleje, 1/2  cibule, 1/2 šálku suchého bílého vína, parmazán, sůl, mletý pepř

zkopírováno z http://www.tacos.cz Italové z Benátska připraví těsto ze základních surovin, a pomocí speciálního nástroje torchietto bigolare vytlačí bigoli, což jsou dlouhatánské tlusté špagety, které se přikryté utěrkou nechají den uschnout. My ostatní se musíme spokojit s koupí hotového produktu.

www.tacos.cz Očištěná a vykuchaná mladá kachnička, opálená na plameni ze všech stran (aby se odstranily i zbytky per), se ponoří do hrnce studené vody, která se pomalu přivede k varu, přidáme nakrájenou zeleninu a sůl a vaříme asi hodinu a půl. Pak měkkou kachnu vyndáme (bude se podávat zvlášť jako hlavní chod s přílohou z proužků dušené červené čekanky) a vývar se zeleninou prolisujeme. Na másle a olivovém oleji osmahneme nadrobnou nakrájenou cibulku, přidáme nasekané drůbky (kromě jater), zjemníme vínem a vaříme na malém plameni asi půl hodiny. Po lžících přidáváme kachní vývar, abychom získali dobrou omáčku. Nakonec přidáme játra, vrátíme do varu, osolíme a připepříme. Smícháme s těstovinami uvařenými al dente a strouhaným sýrem.

vloženo 13.11.2009    zobrazeno 2497x    verze pro tisk

Bílé lasagne se šunkou a sýrem
(Lasagne biance con prosciutto e formaggio)

Boloňské špagety

Boloňské těstoviny

Bucatini all'amatriciana

Bucatini Amatriciana

Bucatini di fuoco
(Ohnivé bucatini)

Bucatini s trapánským pestem
(Bucatini con pesto alla trapanese)

Cacio e pepe pro dva

Cannelloni plněné tvarohem

Cannelloni po katalánsku