1 porce: 4 dkg bílé veky, 3 dkg šunky,
15 dkg dušených žampiónů, 1
/2 vejce, 3 dkg másla, 1.
15 dkg ementálu, hlávkový salát nebo petržel, smetanová omáčka,
Smetanová omáčka:: cibule, máslo, hladká mouka, kysaná smetana, bílé víno, sůl, citrónová šťáva, moučkový cukr
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z bílé veky se ukrojí šikmý plátek o síle asi 15 mm a částečně se opeče na másle. Na něj se položí plátek šunky, také lehce opečený na másle, který se pokryje žampióny podušenými v husté smetanové omáčce. Takto připravený řez se posype strouhaným ementálským sýrem a v máslem vymazané ohnivzdorné misce se prudce zapeče. Toast se ozdobí sázeným vejcem a kouskem hlávkového salátu nebo zelenou petrželkou.
www.tacos.cz Příprava smetanové omáčky: jemně nakrájená cibule se osmahne na másle, zapráší moukou a opět osmahne. Pak se směs zalije kyselou smetanou a krátce povaří. Ochutí se trochou bílého vína, osolí, podle potřeby přikyselí citrónovou šťávou, případně přisladí a znovu krátce povaří.