Valašský houbový toast
recept ze stránek www.tacos.cz 6 porcí: 6 plátků bílé veky, 30 dkg čerstvých hub, 1/2 větší cibule, 1/2 stroužek česneku, 1/2 lžíce vepřového sádla, 10 dkg tvrdého sýra, 1/2 vejce, 10 dkg moravského uzeného masa, 1/2 rajče, 1/2 hlávkový salát, kmín, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Plátky veky opečeme v troubě na sucho. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, na kterou dáme podusit na plátky nakrájené houby ochucené kořením. Podušené houby s cibulí klademe na připravené plátky veky a přelijeme je směsí připravenou z rozšlehaného vajíčka, nastrouhaného sýra a na nudličky nakrájeného uzeného masa. Dáme do rozehřáté trouby zapéci. Při podávání zdobíme lístkem hlávkového salátu, řezem rajčete a zelenou petrželkou.