Valašský houbový toast - recept cpt. Cooka
6 porcí: 6 plátků bílé veky, 30 dkg čerstvých hub, 1 větší cibule, 1 stroužek česneku, 1 lžíce vepřového sádla, 10 dkg tvrdého sýra, 1 vejce, 10 dkg moravského uzeného masa, 1 rajče, 1 hlávkový salát, kmín, mletý pepř, sůl, zelená petrželka
Plátky veky opečeme v troubě na sucho. Na oleji osmažíme drobně nakrájenou cibuli, na kterou dáme podusit na plátky nakrájené houby ochucené kořením. Podušené houby s cibulí klademe na připravené plátky veky a přelijeme je směsí připravenou z rozšlehaného vajíčka, nastrouhaného sýra a na nudličky nakrájeného uzeného masa. Dáme do rozehřáté trouby zapéci. Při podávání zdobíme lístkem hlávkového salátu, řezem rajčete a zelenou petrželkou.
www.tacos.cz - kuchařka cpt. Cooka