cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3 dkg másla, 4  ančovičky, 15 stroužků česneku, 2 lžičky kaparů, 6 dkg strouhanky, sůl, mletý pepř, 6 cl extra virgin olivového oleje, 1/2 špetka chilli vloček, 315 dkg zelí, 32 dkg linguine nebo špaget, 8 dkg strouhaného parmazánu, 1/2  citrón na šťávu
zkopírováno z http://www.tacos.cz Máslo rozpusťte na malé pánvi na mírném ohni. Přidejte sardelky a 2-3 minuty smažte, dokud se nerozpustí v másle. Vmíchejte jeden rozdrcený stroužek česneku spolu s kapary a restujte minutu, poté přidejte strouhanku. Snižte teplotu na minimum a smažte 2-3 minuty dozlatova. Dochuťte černým pepřem a dejte stranou.

www.tacos.cz Olej rozehřejte ve velké pánvi na středně vysoké teplotě. Přidejte zbývající drcený česnek a chilli vločky a minutu restujte. Vmíchejte nakrouhané zelí, zmírněte teplotu a vařte 10 minut do změknutí. Zvyšte teplotu a vařte 15-20 minut, dokud zelí nezkaramelizuje, občas promíchejte a podle potřeby přidejte trochu vody.

www.tacos.cz Mezitím přiveďte velký hrnec osolené vody k varu a uvařte těstoviny podle návodu na obalu. Těstoviny scedíme a přidáme k zelí spolu se dvěma třetinami strouhanky. Promíchejte, aby se prohřály. Přidejte parmazán, rychle promíchejte a stáhněte z ohně. Vymačkejte trochu citronové šťávy a podle chuti okořeňte, rozdělte do misek, posypte zbylou strouhankou a ihned podávejte.

vloženo 13.03.2022    zobrazeno 498x    verze pro tisk

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II