cpt. Cook
 

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí plněné

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  60 dkg vepřového masa, 4 dkg uzené slaniny, 10 dkg rýže, 1/2  vejce, mletý pepř, mletá paprika, sůl, 8 kvašených zelných listů, 1/2 kg kysaného zelí, vepřové sádlo, hladká mouka, 2 lžíce smetany
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme nádivku z vepřového masa, uzené slaniny nakrájené na drobno, oprané rýže, celého vejce, trochu pepře, sladké papriky a soli. Lžičku nádivky dáme vždy na kvašený zelný list, svineme a okraje listu přeložíme. Do kastrolu dáme kyselé zelí (je-li příliš kyselé, trochu je vypereme), vložíme na ně plněné zelné listy, vše podlijeme vodou smíchanou se šťávou ze zelí, a to tak, aby vše bylo potopeno. Přisolíme a vaříme 1.5 - 2 hodiny. Připravíme si řídkou jíšku, přidáme ji do zelí, z něhož jsme plněné listy vyndali, a povaříme. Než pokrm podáváme, dáme nadívané listy znovu do zeli. Chuť zlepšíme smetanou. K plněnému zelí podáváme čerstvě pečené vepřové kotlety. Chuť tohoto pokrmu zlepšíme, přidáme-li do zelí vepřová ouška, ocásky nebo bůček.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2505x    verze pro tisk

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II