cpt. Cook
 

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Zelí jarní s bešamelovou omáčkou

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 hlávka zelí, sůl, 3 dkg tuku, 3 dkg hladké mouky, 1/8 l mléka, muškátový oříšek, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Ze zelí odstraníme vnější listy a košťál. Opláchneme je, nakrouháme a podusíme 12 - 15 minut v troše osolené vody. Pak je necháme okapat a vodu ze zelí zachytneme do hrnku. Připravíme světlou jíšku, rozředíme ji mlékem a 1/8 l vývaru ze zelí, dobře povaříme a ochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem. Přidáme zelí, promícháme a ještě jednou necháme přejít varem. Hotové zelí dochutíme a podáváme s bramborovými knedlíky nebo vařenými brambory.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2073x    verze pro tisk

Zelí jarní s omáčkou z vína a smetany

Zelí letní s jablky

Zelí plněné

Zelí po čínsku

Zelí řídké s masem (čvachtavé)

Zelí s fazolemi

Zelí s houbami a s brambory

Zelí s jablky

Zelí smažené

Zelí zapečené

Zelí zapečené s klobásou

Zelí zapékané s vepřovým masem

Zelné karbanátky s masem

Zelné listy plněné sýrem a salámem

Zelné těstoviny s ančovičkami a křupavou drobenkou

Zelné závitky plněné šunkovou rýží

Zelný nákyp I

Zelný nákyp II