zkopírováno z http://www.tacos.cz Pórek očistěte, odstraňte kořínky a tvrdé vnější listy. Rozkrojte ho podélně napůl a nakrájejte na dlouhé tenké proužky. Blanšírujte 15 sekund ve vroucí osolené vodě, slijte a ihned vložte do ledové vody, po 2 minutách slijte. Plátky vepřové panenky roztlučte pomocí paličky na maso mezi dvěma listy pečicího papíru. Dochuťte pepřem, každý plátek obložte polovinou plátku šunky, poskládanými proužky pórku, hoblinkami parmazánu a lžičkou pistáciových oříšků. Plátky srolujte napůl, kratší okraje přehněte dovnitř a dokončete rolování. Každý závitek svažte jedním proužkem pórku.
www.tacos.cz Smažte na středním plameni na pánvi s máslem a trochou oleje dozlatova. Podlijte vínem Marsala, nechte ho téměř úplně odpařit a poté přidejte trochu horkého vývaru, vařte ještě asi 10 minut. Osolte, přidejte zbylé pistácie a špetku pepře a nechte tekutinu na prudkém ohni trochu zhoustnout. Ihned podávejte.