Živáňská pečeně
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 215 dkg vepřové kýty, 215 dkg skopové kýty, 215 dkg hovězí svíčkové, sůl, 1/2 lžička mleté papriky, kmín, 4 cibule, 215 dkg slaniny
zkopírováno z http://www.tacos.cz Maso nakrájíme na menší plátky vysoké 1 cm, naklepeme, osolíme, posypeme paprikou (případně kmínem) a dáme do kameninové nádoby na několik hodin odležet. Na jehlice napichujeme střídavě jednotlivé druhy masa, na kolečka nakrájenou cibuli, plátky slaniny a grilujeme. Hlavní zásady pro živáňskou pečeni: Použít všechny druhy masa a nešetřit cibulí ani slaninou. Podáváme s brambory a obkládáme drobně nasekanou cibulí, hořčicí a kyselou okurkou.