cpt. Cook
 

Středomořská plněná tykev

Špagetová tykev Alfredo

Špagetová tykev plněná boloňskou omáčkou se čtverým kořením
(Courge spaghetti farcie façon bolognaise aux quatre-épices)

Špagetová tykev po boloňsku

Těstoviny se zimní dýní, kapustou a pekanovou strouhankou

Tykev dušená s rajčaty

Tykev na houbách s mandlemi a oříšky

Tykev na smetaně

Tykev na způsob chřestu

Tykev plněná kukuřicí

Tykev plněná mletým masem

Tykev plněná pečeným masem

Tykev plněná rýží a mletým masem

Tykev plněná sýrem

Itálie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tykev po florentinsku

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  3  tykve (po 300 g), 1/4 hrnečku oleje, 1.15 hrnečku cibule, 1.15 lžičky bazalky, 1/2 lžičky soli, 1/4 lžičky česneku, 1/4 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky dobromysli, 3 hrnečky rajčatového protlaku
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykve omyjeme a odkrojíme špičky. Podélně rozpůlíme a půlky nakrájíme na špalíčky o výšce 3 cm. Rozehřejeme olej a dáme na něj tykve dužninou dolů. Osmahneme a přidáme cibuli. Když obě zeleniny mají zlatavou barvu, přidáme koření a protlak. Dusíme, dokud směs nezhoustne. Podáváme v omáčníku nebo na malých miskách a k tomu špagety, které zaléváme omáčkou z tykví.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2831x    verze pro tisk

Tykev po uhersku

Tykev s brambory na smetaně

Tykev se zakysanou smetanou

Tykev smažená na másle

Tykev zapečená s brynzou