Tykev plněná rýží a mletým masem
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 lžíce oleje, 1
/2 cibule,
15 dkg čerstvých hub,
150 dkg mletého masa, 1
/2 vejce, 2 dkg rýže, sůl, mletý pepř, 2 tykve (po 400 g),
Omáčka: 3 lžíce oleje, 1/2 cibule, 1/2 lžíce hladké mouky, 40 dkg rajčat, 2 lžíce zelené petrželky, tymián, sůl
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby, mleté maso a vše osmahneme. Přidáme vejce, vařenou rýži, sůl, pepř a dobře promícháme. Tykev rozpůlíme, dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a necháme ji na čisté utěrce 5 minut odstát, aby z ní vytekla voda. Přidáme ji do směsi k plnění. Tykev naplníme a dáme do pekáčku. Připravíme si omáčku. Na oleji zpěníme cibulku s moukou, přidáme rozvařená a prolisovaná rajčata, která můžeme nahradit i protlakem, petrželku, tymián a osolíme. Omáčku necháme krátce povařit, aby se jednotlivé přísady dobře spojily. Omáčkou zalijeme tykev v pekáčku a dáme do horké trouby péci na 30 minut. Podáváme s vařenými brambory nebo s bílým chlebem.