Tykev plněná kukuřicí
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 4 tykve (po 300 g, větší), 30 dkg kukuřičných zrn (sterilovaná), 1/2 vejce, 2 lžíce mléka, 2 středně velká rajčata, 1/2 lžičky sušené bazalky, mletý pepř, 1/2 hrnečku čedaru, 2 lžíce másla
zkopírováno z http://www.tacos.cz Tykev omyjeme, odřízneme špičky a podélně rozpůlíme. Dužninu vydlabeme hranatou lžičkou a dáme ji stranou. Použijeme ji k přípravě jiného pokrmu. Kukuřičná zrna smícháme s vejcem, mlékem, pokrájenými rajčaty, ochutíme bazalkou, pepřem, solí a touto směsí naplníme půlky tykví. Dáme do pekáčku, posypeme sýrem, pokapeme máslem, zakryjeme alobalem nebo pokličkou a pečeme v předehřáté troubě na másle při 190 °C asi 30 minut. Podáváme s vařeným bramborem a salátem z čerstvé zeleniny.