4 porce: 150 dkg měkkého tvarohu, 3
15 dkg hrubé mouky, 2 lžíce oleje, 2 vejce, sůl, 1
/2 lžička kypřícího prášku do pečiva, 2 lžíce škrobové moučky, 1.
15 lžíce mléka,
Povidlová omáčka: 4 lžíce švestkových povidel, 1/2 l vody, mletá skořice, 2 hřebíčky, škrobová moučka, 1/2 lžíce meruňkového džemu, moučkový cukr, citrónová šťáva
zkopírováno z http://www.tacos.cz Povidlová omáčka: Do hrnku dáme švestková povidla, přidáme vodu, skořici, hřebíčky a za stálého míchání rozvaříme. V troše vody rozmícháme maizenu a zavaříme do omáčky. Vmícháme meruňkový džem, dochutíme cukrem a citrónovou šťávou.
www.tacos.cz Z uvedených dávek zpracujeme hladké těsto, vyválíme váleček, nakrájíme na stejné kousky, zakulatíme a zaváříme do vařící osolené vody. Vaříme asi 8 minut. Podáváme s povidlovou omáčkou, kterou můžeme případně doplnit kopečky šlehačky či hustou smetanou.