Švestkové knedlíky z toastového těsta
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 15 plátků toastového chleba, 20 dkg tvarohu, 15 dkg moučkového cukru, 1/2 špetka soli, 12 dkg měkkého másla, 1/2 lžíce smetany, 4 vejce, 10 dkg hladké mouky, 12 švestek, celá skořice, 1/2 citrón, 15 dkg čerstvě mletého máku, 3 dkg moučkového cukru
zkopírováno z http://www.tacos.cz Nastrouhané tvrdší toasty promíchejte s tvarohem, cukrem, solí, máslem, kyselou smetanou, vejci a s moukou vypracujte na tužší těsto. Švestky omyjte, nechte okapat a vypeckujte. Těsto rozdělte na kusy (3 na porci), do středu položte vždy jednu švestku, zabalte a vytvořte knedlík. Vodu s trochou cukru, skořicovou a citrónovou kůrou uveďte do varu a vložte připravené knedlíky. Opatrně je nadzvedněte ode dna a nechte vařit asi 12 minut. Uvařené knedlíky vyndejte děrovanou sběračkou, narovnejte na talíře, posypte mákem, cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.