cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Francie   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu

Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  80 dkg třešňových rajčat, 1/2 stroužek česneku, 1/2 svazek čerstvého tymiánu, 1/2 stonek rozmarýnu, 1/2 balíček lístkového těsta, 8  sušených rajčat v oleji, 12  černých oliv po řecku, 1/2  sardelka, 4 lžíce olivového oleje, 1/2 lžíce piniových semínek, sůl, mletý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Předehřejte troubu na 180 °C. Cherry rajčátka omyjte a osušte. Vložte je do hluboké koláčové formy. Pokropte je olivovým olejem a nadrobte na ně tymián. Posypte rozmarýnem a dochuťte solí a pepřem. Pečte 30 minut. Poté z rajčat odstraňte vodu z vaření. Nechte zcela vychladnout.

www.tacos.cz Připravte protlak ze sušených rajčat: osušte je a smíchejte s oloupaným a rozdrceným česnekem, olivami bez pecek, piniovými oříšky a sardelovým filé. V případě potřeby přidejte trochu oleje ze sušených rajčat, abyste získali hladké pyré.

www.tacos.cz Připravte koláč: na opečená cherry rajčátka rozetřete tenkou vrstvu připraveného rajčatového protlaku. Rozválené listové těsto položte navrch a pevně ho přitiskněte ke stěnám formy. Těsto propíchejte vidličkou a pečte 35 až 40 minut nebo dozlatova. Několik minut před koncem pečení přepněte troubu na režim grilovaní. Po vyjmutí z trouby počkejte 10 minut, než tarte tatin překlopíte na servírovací mísu.

vloženo 03.12.2021    zobrazeno 563x    verze pro tisk