cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Belgie   bluestarbluestarbluestarbluestarwhitestar

Slaný koláč „flamiche“

recept ze stránek www.tacos.cz
1 kus:  215 dkg polohrubé mouky, 115 dkg másla, 1/2  vejce, 2 lžíce vody, 1/2 lžička citrónové šťávy, 80 dkg pórku, 4  vejce, 1.15 dl smetany, sůl, mletý pepř, tvrdý sýr na posypání
zkopírováno z http://www.tacos.cz Připravíme si křehké těsto - na vál prosejeme mouku, přidáme špetku soli a na kousky nakrájené vychlazené máslo. Vše pomocí prstů zpracujeme na hrubou drobenku. Přidáme vejce, citronovou šťávu a studenou vodu a vypracujeme kompaktní těsto. Podle potřeby přidáme vodu tak, aby těsto bylo pružné, nikoliv však lepivé. Vytvarujeme do koule, zabalíme do mikrotenové folie a dáme do lednice na 30 minut.

www.tacos.cz Troubu předehřejeme na 180 °C. Odpočaté těsto rozválíme a přes váleček je přeneseme do kulaté koláčové formy (ze 1/4 kg mouky jeden koláč o průměru 28 cm). Zarovnáme okraje a dno propícháme na několika místech vidličkou. Dobře očištěný pórek nakrájíme na kolečka a krátce podusíme na másle. Poklademe na těsto a zalijeme vejci rozšlehanými ve smetaně. Povrch koláče můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Vložíme do trouby a pečeme 30 až 35 minut, až je koláč dobře propečený.

vloženo 13.09.2008    zobrazeno 2069x    verze pro tisk

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)