Focaccia di Recco col formaggio recept ze stránek www.tacos.cz
www.tacos.cz Plech o rozměrech 25 x 35 cm s okrajem vymažte olejem. Těsto rozdělte na polovinu. Vezměte první kus těsta: třetinu si nechte na vrchní zakrytí focaccie, které bude mnohem tenčí než základ. Větší část rozválejte válečkem na obdélník, pak těsto po částech roztáhněte rukama, aby bylo větší než plech. Dávejte pozor, abyste ho nepropíchli, v tom případě otvor zakryjte těstem. Roztažené těsto položte na plech tak, aby lehce přesáhlo okraje. Dvěma lžícemi rozetřete polovinu velmi měkkého kravského sýra nahoru na malé hromádky ve vzdálenosti 2 až 3 cm od sebe a od okrajů. Zapněte troubu a předehřejte pouze spodní část na maximální teplotu. Zbylou třetinu prvního těsta vyválejte velmi tence, nejprve válečkem a poté opět rukama jak na štrůdl. Toto těsto položte na sýr, dobře zamáčkněte okraje a rukama udělejte nad kupičkami sýra asi 2 cm široké otvory. Přecnívající okraje ořízněte válečkem a povrch potřete směsí olivového oleje, vody a špetek soli.
www.tacos.cz Pečte co nejníž v troubě 10-12 minut, poté dopečte zapnutím horní části trouby po dobu asi 5 minut, dokud není povrch křupavý a místy tmavý a spodek propečený. Z druhého těsta připravte stejným postupem další focacciu. Podávejte teplé nebo horké.