cpt. Cook
 

Rajčatový koláč

Rajčatový koláč s harissou

Rajčatový manchego koláč z paprikového těsta

Řeřichový quiche s kozím sýrem

Sdílený chléb z pečeného česneku, rozmarýnu a brusinek
(Roasted garlic, rosemary & cranberry tear & share bread)

Sicilská pizza

Sicilská pizza se sardinkami

Slané koláče z máslové dýně a ořechového pesta
(Tartelettes feuilletées à la courge butternut et au pesto de noix)

Slané muffiny se šunkou a sýrem

Slaný cheese-cake s fetou a cuketou

Slaný koláč „flamiche“

Slaný koláč s masitou náplní

Sýrová focaccia z Recca
(Focaccia di Recco col formaggio)

Sýrový cibulový koláč

Sýrový koláč plněný masem a sýrem žervé

   bluestarbluestarbluestarbluestarbluestar

Šalotkový tatin se slaninou a tymiánem

recept ze stránek www.tacos.cz
8 porcí:  olivový olej, 80 dkg šalotky, 20 dkg anglické slaniny, 115 dkg mascarpone, 1/2 stroužek česneku, 11/2 dkg cukru krupice, 37.15 dkg lístkového těsta, hladká mouka na poprášení, tymián
zkopírováno z http://www.tacos.cz Rozehřejeme troubu na 220 °C. Ve velké pánvi rozehřejeme trochu oleje a osmažíme oloupanou a po délce rozpůlenou šalotku po dobu 15 minut na mírném ohni, dokud nezačne měknout. Přendáme ji do mísy a dáme stranou. Přihodíme na pánev proužky slaniny a smažíme 5-10 minut do křupava, pak je přidáme k šalotce do misky. Smícháme mascarpone v jiné misce s česnekem, dochutíme solí a pepřem.

www.tacos.cz Do formy o průměru 23 cm nebo hlubší zapékací pánve s horním průměrem 24 cm nasypeme cukr a dáme na mírný oheň. Pomalu jak cukr taje, potřásáme pánví, aby se roztavil rovnoměrně. Udržujeme teplotu, dokud se cukr nepromění v tmavě červenohnědý karamel - to bude trvat 5-8 minut. Pozorně proces hlídáme. Když karamel dosáhne požadované červenohnědé barvy, vypneme zdroj tepla. Šalotkou rovnoměrně pokryjeme dno (řezem dolů) a lehce ji vtiskneme do karamelu. Přidáme slaninu. Nemícháme.

www.tacos.cz Těsto na lehce pomoučeném válu rozválíme, 26cm talíř použijeme jako měřítko pro získání kruhu. Rozetřeme na těsto mascarpone a přeneseme je na šalotku pomazanou stranou dolů. Jemně těsto přitiskneme kolem náplně, pak pečeme 30 minut, dokud není tatin zlatý a propečený a šalotka nezměkne. Nespálíme se při vytahování z trouby, necháme chladnout 5 minut, pak koláč opatrně převrátíme na talíř a přidáme čerstvé lístky tymiánu.

vloženo 11.11.2016    zobrazeno 1250x    verze pro tisk

Španělský zeleninový koláč

Štrúdl na slano

Tatin z čekanky, kaštanů a kozího sýra
(Tatin d'endives, châtaignes et chèvre frais)

Tatin z cherry rajčat, černých oliv a čerstvého tymiánu
(Tatin de tomates cerise, olives noires et thym frais)