Svampsoppa
Houbová švédská polévka
recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce: 2 šalotky, 40 dkg hřibů, 4 dl kuřecího vývaru, 3.2 dl šlehačky, 4 snítky zelené petrželky, 15 dkg másla, sůl, bílý pepř
zkopírováno z http://www.tacos.cz Z očistěných hříbků nařežeme tenké plátky na zdobení, stačí 3 na porci. šalotku jemně nasekáme a osmahneme v hrnci na másle, nenecháme zhnědnout. Houby nakrájíme na kousky a přidáme k šalotce, promícháme a zalejeme kuřecím vývarem. Povaříme asi 10 minut, potom rozmixujeme a přecedíme zpět do hrnce. Přidáme smetanu a opět pár minut povaříme. Osolíme a opepříme podle chuti. Odložené plátky hříbků narychlo opražíme na pánvi na másle. Podáváme horké, plátky hub položíme nahoru a posypeme troškou zelené petrželky.