kapří knedlíčky: 1/2 plátek kapra (filet bez kůže), 1/2 žloutek, strouhanka, 1/2 stroužek česneku, majoránka, 1/2 střik bílého vína, sůl,
zelenina s mlíčím: 3 dkg másla, 215 dkg kořenové zeleniny, mlíčí, sůl
www.tacos.cz Kapří knedlíčky: kapří filet bez kůže semeleme (kutrujeme najemno), přidáme žloutky, strouhanku na zahuštění, ochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Podle potřeby naředíme a ochutíme střikem bílého vína. Vypracujeme hladké těsto, z něhož tvarujeme kuličky, které zaváříme přímo do polévky.
www.tacos.cz Zelenina s mlíčím: na másle orestujeme na jemné nudličky nakrájenou zeleninu, přidáme kusy mlíčí, krátce společně opečeme, lehce osolíme a vkládáme do polévky, necháme přejít varem a podáváme.