cpt. Cook
 

Polévka z podmáslí

Polévka z pražené krupice

Polévka z pražené krupice

Polévka z uzeného masa, mléka a vajec

Polévka z vaječné jíšky

Polévka ze smetany

Polévka ze syrovátky nebo z podmáslí

Pravá jihočeská kulajda

Rajčatová s ovesnými vločkami

Rajčatová s těstovinami

Rybí krém s kukuřicí

Rybí polévka

Rybí polévka s kapřími knedlíčky a mlíčím

Rychlá polévka

Rychlá rýžová s hráškem

Rýžová polévka

Řeřichová polévka
(Potage au cresson)

Selská pivní polévka

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Silvestrovská polévka

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  15 dkg oleje, 4 dkg hladké mouky, 2  cibule, 1/2  červená paprika, 1/2  zelená paprika, 20 dkg vařených fazolí, 12 dkg klobásy, feferonka, 4 stroužky česneku, zelená petrželka, bazalka, 1/2 lžíce mleté papriky, cayenský pepř, sůl, mletý pepř, 1.215 l bujónu (masox)
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na oleji opečeme dozlatova na proužky nakrájenou cibuli, zasypeme moukou, přismahneme, přidáme nakrájený česnek, proužky paprik a feferonku, kolečka klobásy, sladkou papriku a lehce opečeme. Zalijeme masoxem, promícháme a vaříme asi půl hodiny. Osolíme, opepříme, přidáme fazole, bazalku a necháme přejít varem. Podáváme s chlebem.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2164x    verze pro tisk

Slovácká syrnica