cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

Pikantní mrkev

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Správně dušená mrkev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg mrkve, 15 dkg másla, sůl,  špetka moučkového cukru, citrón, zelená petrželka nebo pažitka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Očištěnou mrkev nakrájíme na nudličky, nebo je-li menší, na kolečka. Osolíme, přidáme cukr a polovinu tuku. Podléváme mírně vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Při podlévání jsme opatrní, aby se mrkev skutečně dusila ve vlastní šťávě, a nevařila ve vodě (nebyla by tak chutná). Když je skoro měkká, přidáme tuk (kousek čerstvého másla), zakapeme citrónem a sypeme petrželkou. Hned podáváme. Podáváme s vařeným nebo dušeným hovězím nebo vepřovým masem s bramborem nebo s opékanými bramborovými pacičkami.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 5135x    verze pro tisk

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky