Pikantní mrkev
recept ze stránek www.tacos.cz 4 porce: 1/2 kg mrkve, 15 dkg oleje, špetka soli, špetka mletého pepře, špetka moučkového cukru, 1/2 menší cibule, 15 dkg slaniny, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 sklenka vína nebo trochu citrónové šťávy, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na nudličky nakrájenou mrkev mírně osolíme, dusíme na cibulce a na tuku. Když je skoro měkká, zaprášíme ji moukou, podlijeme a dodusíme. Nakonec podle chuti upravíme: rozškvaříme kostičky slaniny, mrkev jimi polijeme, dochutíme kořením, pokropíme vínem nebo citrónovou šťávou, posypeme petrželkou. Takto upravená mrkev je velmi dobrá k pečené drůbeži, ale i k pernaté zvěřině.