cpt. Cook
 

Papriky s cibulí, celerem a jablky

Pečená růžičková kapusta s brusinkami

Pečené sladkokyselé cibule
(Oignons rôtis à l'aigre-douce)

   whitestarwhitestarwhitestarwhitestarwhitestar

Pikantní mrkev

recept ze stránek www.tacos.cz
4 porce:  1/2 kg mrkve, 15 dkg oleje,  špetka soli,  špetka mletého pepře,  špetka moučkového cukru, 1/2 menší cibule, 15 dkg slaniny, 1/2 lžička hladké mouky, 1/2 sklenka vína nebo trochu citrónové šťávy, zelená petrželka
zkopírováno z http://www.tacos.cz Na nudličky nakrájenou mrkev mírně osolíme, dusíme na cibulce a na tuku. Když je skoro měkká, zaprášíme ji moukou, podlijeme a dodusíme. Nakonec podle chuti upravíme: rozškvaříme kostičky slaniny, mrkev jimi polijeme, dochutíme kořením, pokropíme vínem nebo citrónovou šťávou, posypeme petrželkou. Takto upravená mrkev je velmi dobrá k pečené drůbeži, ale i k pernaté zvěřině.
vloženo 01.01.2007    zobrazeno 2081x    verze pro tisk

Pór zapečený

Pórek dušený s bramborami

Pyré z červené řepy

Rajčatová kaše s jablky

Restovaná zelenina

Restovaný fenykl s bramborami a piniovými oříšky

Růžičková kapusta smažená v těstíčku

Růžičková kapusta zadělávaná

Ředkev dušená

Ředkvičky dušené jako houby

Salát z červeného zelí

Správně dušená mrkev

Studená celerová kaše

Topinamburová kaše s pažitkou
(Purée de topinambours à la cibulette)

Topinamburový gratin s brambory
(Gratin de topinambours et pommes de terre)

Zapečené fazolky